(Ne)povoljne cene avio karata

Bez autora
Jun 23 2010

Sporazum o otvorenom nebu omogućio je većem broju avio kompanija da posluju na našem tržištu, pa tako putnici mogu da biraju između 20 nacionalnih i oko 15 lou kost kompanija koje direktno lete iz Beogarda.Cene karata su od 19 do 250 evra za evropske destinacije, ali za Crnu Goru i dalje koštaju oko 130 evra, i to sa popustom. Još jedna velika lou kost comapnija "Vizer" leti iz Beograda za Veliku Britaniju i Nemački, a poleteo je i prvi čarter egipatskog "Lotus era". Izbora je sve više, a cene su, ukoliko znate kada ćete putovati, sve niže...

(Ne)povoljne cene avio karataTržište avioprevoznika svakog dana se povećava. Tome najviše dopinosi sporazum o otvorenom nebu, pa sada može da se bira između 20 nacionalnih i oko 15 lou kost kompanija koje direktno lete iz Beogarda.

Sporazum o otvorenom nebu omogućio je većem broju avio kompanija da posluju na našem tržištu, pa tako putnici mogu da biraju između 20 nacionalnih i oko 15 lou kost kompanija koje direktno lete iz Beogarda.

Cene karata su od 19 do 250 evra za evropske destinacije, ali za Crnu Goru i dalje koštaju oko 130 evra, i to sa popustom.

Još jedna velika lou kost comapnija "Vizer" leti iz Beograda za Veliku Britaniju i Nemački, a poleteo je i prvi čarter egipatskog "Lotus era".

Izbora je sve više, a cene su, ukoliko znate kada ćete putovati, sve niže.

Kompanija "Džerman vings", kod nas je počela da radi pre 4 godine kao prva lou kost kompanija i sa dve linije iz Beogarda nedeljno, do sada je do Nemačke prevezla gotovo 300 hiljada putnika.

Andreas Engel iz kompanije "Džerman vings" kaže da su veoma zadovoljni srpskim tržištem.

"Uskoro ćemo ponuditi letove za evropske gradove na 50 destinacija koje neće prelaziti 70 evra sa taksama u jednom pravcu. Računamo na vaše tržište i mislimo da za sve koji hoće da rade ima mesta. To pokazuje i podatak da su naši avioni 80 odsto popunjeni", kaže Engel.

Iako su im cene i dalje visoke, u JAT-u kažu da ove sezone nema promotivnih tarifa i da im lou kost kompanije nisu konkurencija.

Agent za prodaju avio karata Predrag Milenković kaže da su promotivne karte uglavnom prodate jer je sezona već počela, međutim, popuste za pojedine destinacije i dalje moguće pronaći.

Da biste kupili najjeftiniju kartu potrebno je da se dobro služite Internetom, jer se više od 95 odsto jeftinih karata kupi baš preko sajtova velikih avio prevoznika.

S obzirom na to da se kod nas samo 10 odsto populacije služi računarom, najbolji način da se kupi jeftina karata jeste agencija, ali prethodno treba proveriti kolika je provizija.

U "Lufthansi", "Svis eru" i "Austrijan Erlajnsu" su nam potvrdili da su u sezoni zadržali promotivne tarife pa tako možete naći povratnu kartu za, recimo, Barselonu za 150 evra, a za većinu evropskih destinacija povratne karte u ovim kompanijama sa svim taksma koštaju 190 evra.

Međutim, u agencijama koje prodaju karte od 19 do 250 evra kažu da se one mogu nabaviti tek na jesen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik